sâmbătă, 20 august 2022

Rușii vor să transforme „tribunalul” de la Mariupol într-un proces exemplar de condamnare a nazzismului

Rușii pregătesc un proces demonstrativ al condamnării prizonierilor ucraineni în formatul Tribunalului de la Nürnberg. Prima etapă a înfăptuirii acestei „justiții” odioase va avea loc la Mariupol. 

De fapt, organizatorii acestui spectacol macabru nu-și propun doar să judece „exemplar” luptătorii din regimentul Azov, ci să transforme procesul într-un act de condamnare a „ideologiei nazzismului”, astfel justificându-și invazia prin obiectivul fals de „denazzificare” a Ucrainei.

Rușii intenționează să organizeze astfel de „tribunale” în mai multe orașe. Mariupol va fi doar primul dintre acestea. A doua astfel de locație, conform serviciului de informații ucrainean, ar putea fi Herson, ar urma și alte orașe aflate, temporar, sub ocupația Federației Ruse. Bine, că, în aceste cazuri, totul depinde de situația de pe front. S-ar putea ca „justițiarii” ruși să anunțe cu mare fală verdictele de condamnare a prizonierilor ucraineni în zilele când sunt planificate referendumurile ilegale privind anexarea teritoriilor ocupate la Rusia.

Cele mai crunte scenarii, conform interlocutorilor portalului Украинская Правда, sunt prevăzute în raport cu cei mai celebri dintre prizonieri, reprezentanți ai comadamentului regimentului „Azov” și al grupului „Urșii”. După cum declară ocupanții, la aceste „tribunale” vor participa nu numai reprezentanți ai teritoriilor ocupate ale Ucrainei, ci și ai Rusiei și Belarusului, vor fi invitați și reprezentanți ai Siriei și Coreei de Nord (deocamdată aceștia nu și-au confirmat prezența). Oficiali ai serviciilor de informații nu exclud, de asemenea, ca la proces vor fi atrași și tot felul de proscriși și „bolnavi mintal non-violenți” care au cetățenia țărilor UE și a Statelor Unite. De asemenea, este posibilă implicarea reprezentanților țărilor africane și ai teritoriilor ocupate ale Georgiei -  Abhazia și Osetia de Sud, precum și a unor așa-ziși martori instruiți anterior.

Desfășurarea așa-zisul tribunal de la Mariupol este preconizată pentru 24 august, Ziua Independenței Ucrainei. Acolo, în acest scop, se apropie de sfârșit „renovarea” clădirii Filarmonicii. Pe scena acesteia rușii montează cuști de fier în care îi vor ține pe apărătorii de la Azovstali pe parcusrul „procesului”. De facto, rușii transformă Filarmonica din Mariupol într-o închisoare. Pe lângă cuștile tributare inchiziției din evul mediu, aceștia construiesc în afară și un buncăr-garaj special pentru a primi vagoanele care vor transporta prizonierii ucraineni. 
Serviciile de inteligență nu exclud că rușii ar putea planifica în această zi un atac țintit asupra Filarmonicii din Mariupol, învinuind de acesta forțele militare ale Ucrainei, așa cum au făcut în cazul coloniei de la Elenovka. 

În acest context absolut dramatic, care pur și simplu mă depășește emoțional, am un singur îndemn pentru cititorii mei: să nu uităm niciodată sacrificiul plin de curaj și demnitate al apărătorilor orașului-martir Mariupol, să facem să explodeze internetul cu mesaje de susținere a Eroilor regimentului Azov măcar în zilele când vor avea loc așa-numitelor tribunale, să demonstrăm prin diverse acțiuni civice suportul necondiționat pe care-l acordăm Ucrainei și bravilor săi apărători, să insistăm asupra indamisibilității continuării acestui război barbar și să cerem eliberarea prizonierilor ucraineni în fața tuturor ambasadelor Federației Ruse din lume. Cel puțin, să ne alăturăm fără ezitare
manifestațiilor de acest gen organizate de alții, dacă pe noi nu ne duce capul și sentimentul solidarității să avem propria inițiativă în acest sens.

Slava Ucrainei! Glorie Eroilor!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu