marți, 25 mai 2010

În container

Astăzi Constantin Cheianu a dat autografe. Cel puţin, aşa s-ar cuveni. Pentru că la teatrul Cehov sala a fost plină. De data asta nu de drag de Cehov. Nu de drag de Cheianu. De curiozitate: 
teatrul Odeon din Bucureşti a prezentat spectacolul "În container" în regia lui Cristian Ban.

O piesă scrisă de un român basarabean despre basarabeni. M-am aşteptat să râd în hohote - aşa mi-am imaginat eu că a scris Cheianu. Nu am râs şi nu am plâns... Am fost în stare de şoc!

Pentru că, deşi auzim multe despre peripeţiile conaţionalilor noştri în drum spre ţări cu râuri de lapte, nu ştim mai nimic despre adevăratul calvar al emigranţilor clandestini. Nu ştim mai nimic despre ceea ce doar noi ne putem face nouă înşine.

2 comentarii:

  1. ai dreptate: raul cel mai mare ni-l facem singuri. la lectura mea de la Roma, din aprilie, am auzit de la basarabeni niste istorii absolut incredibile. istorii in care cruzimea era locala, "bastinasa". voi scrie in revista pentru numarul la care lucram.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu ce sa zic... nici acum nu-mi pot reveni. Evident, piesa lui Costica prezinta acest "material" la modul concentrat, ca sa aiba efectul socntat. Oricum, din cate stiu e bazata pe lucruri "documentate", reale. Nici nu mai stiu cum de reusesc sa nu urasc...

    RăspundețiȘtergere