sâmbătă, 10 aprilie 2010

Moldova, ai nu numai televiziune, ci şi bărbaţi adevăraţi!

Mă uit şi eu la ştiri. Ca toată lumea. Sunt încă suficient de curioasă, slavă Domnului, ca să nu mă plâng că am murit înainte de sfârşitul zilelor. Şi tot urmărind ştirile, cotilindu-mă de la Jurnal la Publika şi înapoi cu escale la TV7 şi PRO TV, mă împiedic de o figură cunoscută...Victor Catan, un avocat cinic care îşi face avere pe seama bărbaţilor slabi şi complexaţi. Adică îi reprezintă în instanţă pe stâlpii neamului care îşi sapă o altă gaură de întroducere în circuit a potenţialului lor viril, dar nu se pot despărţi de cablurile vechi care conţin metale preţioase. Mă rog, fiecare cu virilitatea şi cu gaura lui, nu asta e problema.

Călin Vieru a făcut doi copii cu fosta sa soţie, Ina. S-a îndrăgostit la un moment dat de o pustoaică frumuşică şi a decis să-şi mute cuibul. Tot respectul! Ina Vieru nu este femeia căreia să-i plângi de milă. Dimpotrivă, cred că prin acest divorţ îngerii ei păzitori au protejat-o de o eventuală neplăcere care ar fi survenit oricum - stâlpul de care se sprijinea era deja putred!

Mai departe. La prima partajare, cu greu, dar totuşi s-a produs o împărţire relativ echitabilă a bunurilor. Zic "relativ" pentru că o mamă cu doi copii nu poate dispune în egală măsură cu un bărbat "liber" de acelaşi capital financiar. Să întreţii doi copii e altceva decât să te întreţii de unul singur (nu luăm în calcul pasiunile adiacente). Oricum, lucrurile s-au liniştit şi şi-au urmat cursul firesc. Numai că ... afacerile rămase în gestiunea doamnei au înflorit, ba chiar s-au dezvoltat, iar cele rămase în gestiunea domnului s-au chircit ca floarea pe curpănul de harbuz într-un an de secetă, Domnul să le odihnească!

Bun!..Acum ce se gândeşte bravul nostru deputat? Ia să mai umblu prin "cladovcă" că salariul de parlamentar e cam puţintel pentru alte papioane Gucci şi fluturii romantici Versacci. Dar cum să faci şi să dregi dacă la "cladovcă" e altă lăcată, iar cheiţa subţirică de care dispune domnul e oleacă perimată?!

Iată aici e momentul când (de regulă) apare în scena justiţiei moldoveneşti bravul Victor Catan. Să nu uităm că soţia acestuia e judecătoare în sectorul centru. Ping-pong! Înţelegeţi ce vreau să spun. Specialistul în a jăcmăni fostele soţii (şi în directă relaţie cu acestea - foştii copii) intervine în forţă. Acum Călin Vieru secundat de Victor Catan vor să împartă şi jumătatea de avere care i-a revenit după divorţ Inei Vieru şi celor doi copii ai săi, recurcând la cele mai dezgustătoare "spălări de linjerie intimă" în public. Cam asta e povestea. Urmează morala.

Nici o nuanţă sau "circumstanţă atenuantă" nu poate umbri măreţia acesui gest eroic. Mă mândresc cu aceşti doi stâlpi ai neamului nostru de care ne putem sprijini oricând la nevoie, dacă suntem suficient de scunzi ca să nu simţim că am (de)căzut. Un deputat şi un saltimbanc care şterpeleşte orice, oriunde, de la oricine. Preferabil de la mame cu copiii care le spun "tata" clienţilor săi...

Extrasul din cererea de revizuire a cazului, înaintată de Vieru-Catan, unde cei doi motivează demersul lor (ceea ce a fost făcut public pe PRO TV) e plină de mâzgă jelatinoasă urât mirositaore, e un fel de "donos" de sorginte lichelisto-sovietică. Am recunoscut cu multă şi caldă antipatie stilul lui Victor Catan, care într-o altă viaţă îmi trimitea scrisori prin care mă şantaja, mă ameninţa prin gura fostului meu soţ că-mi va lua fetiţa. Scrisoarea cu "motivaţia" acestui demers o păstrez şi azi. Ca să nu uit de ce e în stare un bărbat care recurge la serviciile lui Victor Catan.

7 comentarii:

  1. va admir pentru ca nici atunci cand sunteti suparata nu sunteti rautacioasa si ramaneti fidela bunului simp, spre deosebire de publicul patruped, care va urmareste:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Incetezi sa urasti si sa sari in sus demonstrand ceva atunci cand intelegi ca orice om este perfect integrat intr-un ansamblu general. Fiecare cu nivelul si locul sau, cu scara spre sine (si implicit spre Dumnezeu) in fata. Unii o vad, altii se impiedica de ea si injura de mama focului.

    RăspundețiȘtergere
  3. mdea, Angela...ce mizerie si mancarime divortzurilea astea...tot patzitu-i priceput :( ...sincera sa fiu,eu nustiu de ce am avut ferma convingere ca mariajul tau e durabil...imi pare rau de cuplul Ina si Calin Vieru pentru ce le-a iesit intr-un final...Ina-i bravo, se descurca de minune si o spun nu din solidaritatea feminina, dar pentru ca stiu bin cum e...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ei, despre mizerie ce sa zic...Scoatem la suprafata nici mai multa nici mai putina mizerie decat exista in noi insine. Divorturile, lupta politica, situatiile neplacute de toate soiurile nu sunt decat niste prilejuri de a o masura.

    RăspundețiȘtergere
  5. Just! iar lumea ce ne inconjoara nu-i decat o oglinda in care tot ce avem noi in interior se reflecta inafara...http://www.playcast.ru/view/1195795/e70c118f78dc5fec1aa7e69a068bc95d6eb7bbf4pl

    RăspundețiȘtergere
  6. Va salut D-na Angela.
    Am avea de vorbit.
    Gramma886@gmail.com
    Cel din sua

    RăspundețiȘtergere
  7. "Nimic in lumea asta nu este asa cum pare a fi".
    Nici nu va inchipuiti cat de adevarate sant aceste cuvinte.
    Guvernele lucreaza nu pentru oameni,scolile lucreaza nu pentru copii,mass media nu stie si nu spune adevarul,stiinta este controlata si deserveste interesele nu a oamenilor,istoria omenirii nu este istoria cea adevarata.
    Ce bine-ar fi de-am fi singuri in Univers!

    RăspundețiȘtergere