miercuri, 27 ianuarie 2010

Pe repede despre ce a zis Băsescu la PRO TV

Comisia privind redobândirea cetăţeniei în cadrul Ministerul Justiţiei român se întruneşte o dată pe săptămână. Analizează cu prioritate dosarele depuse după aprobarea anul trecut a Ordonanţei de Urgenţă cu privire la... Cei care au depus cu ani în urmă dosarele pot spera doar că Agenţia pentru problemele cetăţeniei (care urmează a fi creată) va relua examinarea dosarelor "vechi". 


Acestea, după cum promite preşedintele României la PRO TV, vor fi examinate în termen de jumătate de an. 

În ceea ce priveşte dovada celor 500 de euro necesari pentru a obţine viză lucrurille nu se vor schimba. Doar că România va încerca să obţină pentru cetăţenii Republicii Moldova dreptul de a face o declaraţie pe proprie răspundere că deţine aceşti bani. Dar în acest sens nu există nici o certitudine. 

Foarte pragmatic, trag concluzia că nu voi deveni degrabă cetăţean român, că trebuie să-l rog pe Dan să meargă la notar să ne facă invitaţie - mie şi Paulei - că va trebui să depun cei 500 de euro împrumutaţi la bancă şi că va trebui din nou să fac coadă la consulat ca să merg în vizită la feciorul şi nora mea la Bucureşti. 

Numai mamă să nu fii când ai un hotar tras peste inimă!

5 comentarii:

  1. Asta de fapt poate ne va mobiliza sa ne redobandim cat mai curand cetatenia, sau sa-i fugarim din spate pe cei de la guvernare

    RăspundețiȘtergere
  2. De acord, Mihai, va trebui sa nu ne culcam pe o ureche si sa nu ne lasam in grija altora. Atata timp cat Basescu este deschis pentru solutionarea problemei, atat macar cat ii permite UE si politica romaneasca, va trebui sa insistam.

    RăspundețiȘtergere
  3. d-na Arama mi-a placut mult cum ati vorbit in aceasta seara la Jurnal TV.Ati fost net superioara fatza de gherasim. Jos palaria in fatza d-ra !

    RăspundețiȘtergere
  4. Mihai, conteaza sa fie cu folos ceea ce am spus, adica sa mai tempereze hapsanii si ipocritii care se erijeaza in mari democrati, dar sunt incapabuli sa accepte libertatea altora - o apara doar pe a lor. Multumesc pentru apreciere!
    P.S. Gherasim, de altfel, nu mi-a fost oponent, desi incerca sa ma provoace.

    RăspundețiȘtergere