luni, 25 ianuarie 2010

Scufița roșie și „răfuiala” politică

Se vehiculează zilele acestea la ştiri marea desecretizare a unor acte oficiale emise de guvernul Tarlev prin care acesta satisfăcea comanda lui Voronin de a distribui apartamente şoferului său şi primei sale învăţătoare. O "treabă" penală, ce mai! Se vor ocupa, din câte ni se spun, procurorii de această crimă comisă de ex-preşedintele comunist. Acuma eu mă întreb, so? E condamnabil faptul că Voronin a oferit apartamente după bunul plac, dar... şi primarul Chirtoacă a oferit un apartament unor nevoiaşi în cadrul "măsurilor" de PR la emisiunea "Dăruieşti şi câştigi" de la PRO TV. Sau poate învăţătoarea lui Voronin e milionară şi, iată, s-a mai pricopsit cu o avere?

Din toată tevatura asta eu înţeleg două lucruri. Unu: în continuare "ai noştri" sunt cicea, iar ai lor sunt "kaka" şi nu se doreşte o evaluare obiectivă a lucrurilor. Doi: nu vom afla mare lucru despre adevăratele crime ale familiei lui Voronin - ni se vor arunca osişoare de genul celui descris şi cam asta va fi cina cea de... informare a cinstitului cetăţean moldovean de factură electorală. 

De ce? Răspunsul îl găsim în povestea "Scufiţa roşie": trage de sforişoară şi uşa (allias - "groapa comună a politicienilor" sau cutia Pandorei) se va deschide! 

P.S. Acum procurorii audiază martori în cazul "7 aprilie". Minunat! Tatal lui Valeriu Boboc trebuie să ştie cine i-a ucis băiatul! Dar (pe lângă faptul că mă îndoiesc crâncen că se va afla) mă întreb, chiar nu este curioasă actuala guvernare să ştie CINE A ORGANIZAT VANDALIZAREA şi a provocat DELIBERAT dezordinile în masă?!

6 comentarii:

  1. Dnă Aramă,

    După ce l-aţi votat personal pe Voronin, ce aţi făcut ca să demascaţi "adevăratele crime ale familiei lui" în cei patru ani cît aţi fost în parlament?

    Sunt uluit de tupeul Dvs.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca sunteti uluit, nu conteaza, In primul rand sunteti ANONIM si asta spune totul despre Dvs.

    RăspundețiȘtergere
  3. Treaba cu apartamentele. Dacă le luîm mai de departe, de prin 1995-96, de exemplu, când actualul interimar s-a prezentat în faţa lui Moţpan ca un octombrel cu cererea de a i se acorda (bineînţeles, gratis!) un apartament cu trei camere. Moţpan, fiind un sufletist, i s-a făcut jăli de Mişa Ghimpu şi... "a hotărât pozitiv întrebarea". Vor fi oare "desecretizate" şi acele hotîrâri de demult? Bineînţeles, nu! Dna Aramă are de o mie de ori dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am trimis un comentariu anonim, fiindcă nu mă prea pricep la "profilurile" ce mi se cer a fi selectate. Sunt un singuratic, îngreţoşat de toată politica noastră şi de politicienii ei, Lup Bătrân.(Asta rămâne între noi)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ei vedeţi? Iar stângăcia mea în ale internetului m-a dat de sminteală. Am apăsat involuntar o tastă, deşi am vrut să mai spun: un Lup Bătrân care de multă vreme se căzneşte să "citească" simbolul tatuat mai sus pe umărul Angelei Aramă pentru a înţelege, poate, şi vorba "nimic nu este aşa cum pare a fi".

    RăspundețiȘtergere
  6. Dle Anonim, allias Lup singuratic,
    1."vorba" din titlul blogului meu e o expresie strict metafizica si daca nu va preocupa asa ceva, nu aveti cum sa o intelegeti
    2. Tatuajul meu nu are legatura directa cu "vorba" in cauza - e un tigru
    3. Apropo de uimirea Dvs. - votul din 4 aprilie a fost un vot asumat nu numai de mine, ci de Filat, Lupu etc. in aceiasi masura. Acel vot nu a insemnat deloc renuntarea la dezideratele pe care le-am aparat pana atunci! Am votat cu totii un presedinte intr-un moment de necesitate, nu pe Voronin in persoana. Altceva e ca unii au avut toata "recunostinta" presei, altii au avut parte doar de PR negru. Nu m-am confundat "ideologic" nici cu Voronin, nici cu Rosca, nici cu altcineva. Am sperat, dar nu e timpul meu acum probabil. Merg inainte si va sfatuiesc si pe Dvs sa iesiti din "vizuina". Scriu asta cu respect, chiar daca nu aveti nevoie de butoane ca sa va dactilografiati numele.

    RăspundețiȘtergere